به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، مهندس حسن فخرایی در شورای سلامت شهرستان بوشهر افزود: با توجه به اهمیت بیماری مالاریا، تعداد بیماران شناساییشده شهرستان در سال 96 و شرایط آب و هوایی مناسب برای رشد بیشتر تکثیر پشه آنوفل بهعنوان ناقل بیماری این موضوع در دستور کار شورای سلامت شهرستان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری بندر بوشهر محل تجمع آبهای راکد بهویژه در محلات تنگک و ... را با نخالههای ساختمانی تسطیح نمایند تا محل رشد و تکثیر پشه آنوفل از بین برود.
مهندس حسن فخرایی افزود: مالاریا هنوز هم از مهمترین علل مرگومیر در تعدادی زیادی از کشورهای درحالتوسعه است.
رییس مرکز بهداشت در شورای سلامت شهرستان بوشهر گفت: به دلیل سهولت مسافرت در دنیای امروز و امکان تبادل جمعیتی آسان با مناطق مالاریا خیز امکان مشاهده بیمار مبتلابه مالاریا و مشاهده مجدد انتقال بیماری در اکثر استانهای کشور وجود دارد، اما تلاش میگردد که با قطع زنجیره انتقال، این بیماری در کشور و در شهرستان بوشهر حذف گردد.
مهندس حسن فخرایی افزود: نشانههای بیماری مالاریا عبارتاند از تب، خستگی، احساس درد عضلانی، سردرد، تهوع و استفراغ، لرزههای خفیف و درد در ناحیه کمر که دمای بدن را به 38 تا 39 درجه سانتیگراد میرسد.
این مقام مسئول در مورد درمان این بیماری اظهار داشت: درمان بیماران در 24 ساعت اول بعد از تشخیص توسط مرکز بهداشت شهرستان صورت میگیرد.
مهندس حسن فخرایی اضافه کرد:18 مرکز بهداشتی درمانی تحت پوشش مجهز به کیت تشخیص سریع مالاریا بوده هستند که این کیتها امکان دسترسی به تشخیص 24 ساعت اول بعد از بروز علایم، تشخیص بیماری را در کمتر از 20 دقیقه فراهم مینماید.
این مقام مسئول اظهار داشت: در صورت بروز علایم اولیه و موارد مشکوک به مالاریا، اقدامات تشخیصی لازم با کیت انجام میگردد و در صورت نیاز و بعد از مثبت بودن مورد درمان، تهیه لام صورت میپذیرد.
مهندس فخرایی اظهار دشت: سازمان مدیریت پسماند شهرداری بندر بوشهر محل تجمع آبهای راکد بهویژه در محلات تنگک و ... با نخالههای ساختمانی تسطیح تا محل رشد لارو و پشه آنوفل از بین برود.
ششمین شورای سلامت شهرستان بوشهر با موضوع بررسی وضعیت بیماری مالاریا در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان بوشهر با موضوع بررسی وضعیت بیماری مالاریا تشکیل شد.
