به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: حمید حبیبی نیا در افتتاحیه طرح آهن یاری و مکمل یاری ویتامین دی که با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر در دبیرستان مریم بوشهربرگزار شد گفت: همزمان با آغاز طرح ملی آهن یاری و مکمل یاری ویتامین دی ، دانش آموزان پایه اول و دوم متوسطه شهرستان بوشهر، زیرپوشش این طرح قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه طرح آهنیاری به مدت ۱5 سال است که در مدرسههای دخترانه استان بوشهر اجرا میشود افزود: براین اساس دختران دانشآموز در مدت چهار ماه ۱۶ قرص آهن را باید مصرف کنند.
مدیر کل آموزش وپرورش استان بوشهر در پایان با بیان اینکه دانش آموزان باید از لحاظ جسمی و روحی دارای نشاط باشند خاطر نشان کرد: تلاش دو مجموعه آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی مراقبت از دانش آموزان است.
علی موحدی اظهار داشت: دی یکی ازعوامل موثر در رشد و سلامت دانش آموزان است یادآور شد: 25هزار و716نفر دانش آموز متوسطه اول و دوم دختر و پسر مشمول طرح مکمل یاری ویتامین دی در استان خواهند بود که ازاین مجموع 12 هزار و 722 دانش آموز دختر متوسطه اول و دوم و12هزار و994 دانش آموز پسر متوسطه اول و دوم شهرستان تحت پوشش قرار می گیرند.
این مقام مسئول گفت: در طرح آهن یاری 16 عدد قرص در یک دوره 4 ماهه به صورت هفتگی در اختیار دانش آموزان154 مدرسه دخترانه وپسرانه قرار می گیرد تا 204000قرص آهن نیازهای بدن و تاثیر آن بر گلبول های قرمز دانش آموزان در این سنین را تامین نماید.
او تصریح کرد: قرص های ویتامین دی در طول سال تحصیلی که یک دوره 9 ماهه می باشد به صورت ماهی یک عدد وبه میزان 232هزارقرص در مدارس توزیع خواهد شد.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه بیان داشت: کمبود آهن باعث خستگی زودرس، رنگ پریدگی، سیاهی چشم هنگام برخاستن، کاهش توان بدنی و افزایش احتمال ابتلا به بیماریها و افت تحصیلی میشود.
محمدصادق موجی افزود: مرغ، ماهی، گوشت قرمز، جگر، حبوبات و خشکبار از جمله مواد مغذی سرشار از آهن است.
وی عنوان داشت: ویتامین دی یک ریز مغذی است که در بعضی از غذاها یافت می شود و با کمک به جذب کلسیم برای سلامتی و استحکام استخوان ها در بدن ضروری است. افرادی که ویتامین دی کمی جذب می کنند ممکن است استخوان های نرم ، نازک و شکننده داشته باشندو این شرایط را در کودکان با عنوان راشیتیسم و در بزرگسالان استئومالاسی می شناسند.
این کارشناس مسئول افزود: مصرف ویتامین دی از دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، ام اس، پوکی استخوان، راشیتیسم و برخی سرطانها پیشگیری میکند و ماهیهای چرب چون سالمون، زرده تخم مرغ، لبنیات و روغن کبد ماهی از منابع غنی ویتامین دی هستند.
او بیان کرد: مصرف ویتامین دی به مدت ۹ ماه برای دانشآموزان و هرماه یک عدد توصیه شده است.
