محمد صادق موجی افزود:طی دهه اخیر مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته است و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی شود
وی بیان داشت:گروه شیر و فرآورده های آن شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و بستنی ساده است. به طور کلی مصرف ۲ تا ۳ واحد از أنواع لبنیات در روز توصیه می شود.
وی اظهار داشت :مواد غذایی مانند سرشیر، خامه، کره و پنیرخامه ای جزء گروه چربی ها هستند و در این گروه قرار نمی گیرند
این کارشناس در ادامه گفت:ﺷﻴـﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭتعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﻟﺒﻨﻲ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮانها، ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ،ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ.
محمد صادق موجی بیان داشت:ترکیبات طبیعی موجود در شیر عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت میکند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکزبهداشت شهرستان بوشهرگفت: دریافت ناكافي شير و لبنيات باعث تاخیر در رشد استخوانی و كوتاه قدي در کودکان و نوجوانان و افزايش احتمال چاقي و پرفشاري خون و بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی و سالمندی می شود.
این کارشناس مسئول گفت: ﻣﻘﺪﺍﺭ چربی ﺷﻴﺮ ﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭﺩ ﻳﺎ ﺷﻴﺮ ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ ﺩﺭ ﺍﻳﺮﺍﻥ تقریبا 2/5درصد است. ﺷـﻴﺮ ﻛـﻢ چرب ﺣﺪﻭﺩا 1/5درصد ﻭ ﺷﻴﺮ پرچرب ﻳـﺎ ﺷـﻴــﺮ ﻛـﺎﻣــﻞ ﺣـــﺪﻭﺩ 3/5 درصد چربی دارد برای کودکان تا دو سالگی مصرف شیر پرچرب توصیه می شود. اما برای مابقی افراد از 2 سال به بالا ﻣﺼﺮﻑ ﺷﻴﺮ ﻛﻢ چرب مخصوصا ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﻱ ﻫﺎﻱ ﻗﻠﺒﻲ ﻭ ﻋﺮﻭﻗﻲ، ﺩﻳﺎﺑﺖ ﻭ ﺍﻓﺮﺍﺩ چـﺎﻕ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ
انتهای پیام/ح.گ3001
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید