وی بیان داشت: سازمان جهانی بهداشت کنترل این بیماری ها و عوامل زمینه ساز آن ها را بعنوان هدف اصلی برای کاهش 25% مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر تا سال 2025 تعیین کرده است.
این کارشناس افزود:مهمترین عامل مرگ و میر در دنیا، همچنین کشورمان، فشارخون بالا و سکته های قلبی و مغزی ناشی از آن است.
فرزانه گشمردی گفت:شناسائی و مراقبت ادغام یافته دیابت و فشارخون بالا ، اختلال چربی های خون و چاقی کلید دستیابی به هدف کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر است.
وی ادامه داد:براي پيشگيري از سکته هاي قلبي و سكته هاي مغزي، تصميم گيري درباره شروع مداخلات پيشگيرانه و درمان براي گروه هاي در معرض خطر بالا بايد بر اساس تخمين میزان خطر ده ساله وقوع سکته های قلبی عروقي صورت گيرد.
ایشان اظهار داشت:خطر سنجی، با بررسی عوامل خطر متعددی نظیر سن، جنس، میزان کلسترول و فشارخون، استعمال دخانیات و ابتلا به دیابت امکانپذیر است.
کارشناس مسئول بیمارهای غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: بهمین خاطرتیم غربالگری خطرسنجی بیماریهای مزمن از طرف مرکز بهداشت شهرستان با مراجعه به اداره کمیته امداد استان بوشهر و سازمان قضایی نیروهای مسلح استان بوشهرآزمایش قند و چربی خون را جهت 80 نفر از کارمندان انجام داد.
ایشان ادامه داد: همه افراد ۳۰ تا 60 سال دارای حداقل یک عامل خطر، با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت خطر سنجی شوند و براساس میزان خطر، آموزشهای لازم را دریافت نموده و مراجعه بعدی خود را به مراکز فوق برای پیگیری و ارزیابی نحوه پیشرفت کار ، برنامه ریزی کنند.
وی در پایان گفت: نتایج آزمایشات انجام شده به نزدیک ترین مرکز خدمات جامع سلامت ارسال شده و کارمندان با مراجعه به آن مکان می توانند سایر خدمات گروه سنی خود را دریافت می کنند.
انتهای پیام/ح.گ3001
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید