به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، محمدصادق موجی اظهار داشت: طی چند سال گذشته افرادی با انتساب به حوزه طب سنتی، مصرف نمک یددار تصفیه شده را منع میکنند و مردم را تشویق مینمایند که از نمکهای فاقد ید کافی و تصفیه نشدهای که بدون رعایت موازین بهداشتی از حاشیه دریا جمعآوری میشوند و نمک طبیعی خوانده میشود، استفاده کنند.
این مقام مسئول افزود: این گروه، بدون توجه به بدیهیات علوم پزشکی و تغذیه، نمک تصفیه شده یددار را نمک مصنوعی و نمک غیربهداشتی، فاقد ید کافی و آلوده به انواع آلایندههای محیطی و حتی فلزات سنگین را نمک طبیعی مینامند و با تبلیغات گسترده موجبات سردرگمی جامعه و تشویش اذهان عمومی نسبت به نهادهای بهداشتی کشور را فراهم کردهاند.
مهندس موجی بیان داشت: ید عنصری است که بدن برای ساخت هورمونهای تیروئیدی به آن نیاز دارد و این هورمون متابولیسم و سایر عملکردهای ضروری بدن را کنترل میکند.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: کمبود ید موجب گواتر (بزرگ شدن غده تیروئید که اثرات وخیم آن موجب کاهش رشد ذهنی و جسمی، قدرت یادگیری، آستانه شنوایی، بهویژه در کودکان، نوجوانان و جوانان میشود)، عدم پیشرفت تحصیلی (کندذهنی)، اختلالات عصبی، بلوغ دیررس، کوتاهی قد، کریتنیسیم Cretinism (عقبماندگی شدید جسمی و ذهنی)، نازایی، سقطجنین و تولد نوزاد مرده در زنان میشود.
وی بیان داشت: میزان نمک توصیه شده در روز بر اساس استاندارد جهانی ۵ گرم است که شامل نمک اضافه شده در حین پخت غذا و نمکی که بهصورت پنهان در غذاهای آماده و برخی سبزیجات (مانند سبزیجات محلی کاکل، منگک) نیز است.
موجی گفت: نمک یددار تصفیه شده را در ظروف درب دار و تیره و به دور از نور و حرارت نگهداری نموده و در آخر طبخ به غذا اضافه کنید تا حرارت کمتری دیده و ید آن بهتر حفظ شود.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تأکید کرد: مصرف نمکهای غیر یددار و غیر تصفیه به علت عدم وجود ید و وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم، جیوه باعث بازگشت عوارض جبرانناپذیر کمبود ید و همچنین افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان، بیماریهای داخلی، کلیوی، گوارشی و سنگ کلیه میشود.
موجی بیان داشت: حذف نمکهای تصفیه شده ید دار از سفره خانوار و جایگزینی آن با نمکهای آلوده باعث بازگشت بیماریهای ناشی از کمبود ید میشود.
انتهای پیام/ ح.گ ۳۰۰۱
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید
|